czwartek, 23 marca 2017

Vegan white bean and dried tomato paste (I will never get enough of dried tomatoes)


White bean is one of many underrated vegetables... Even though it's really cheap and can be really delicious, like in this recipe. I present to you white bean and dried tomatoes paste with roasted pumpkin seeds. It should stay in the fridge for a while, it tastes the best then.

Biała fasola jest jednym z mało docenianych warzyw... Szkoda, bo jest bardzo tania i potrafi być przepyszna, jak w tym przepisie. Przedstawiam wam pastę z białej fasoli, suszonych pomidorów i prażonych nasion dyni. Powinna postać chwilę w lodówce, jest wtedy najlepsza.


For this recipe you'll need:
400 g can of white beans
50 g of sun-dried tomatoes (or 80, soaked)
50 g of peeled pumpkin seeds
1 small onion
1 medium garlick clove
2 tbsp of oliveoil
2 tbsp of lemon juice
salt
pepper
15 tbsp of water

Do tego przepisu potrzebujesz:
400 g białej fasoli w puszce
50 g suszonych pomidorów (albo 80 g nasączonych)
50 g łuskanych pestek dyni
1 małej cebuli
1 średniego ząbku czosnku
2 łyżek oliwy
2 łyżek soku z cytryny
soli
pieprzu
15 łyżek wody


Roast pumpkin seeds and soak the tomatoes in water. Chop the onion finely and fry it on one tbsp of oliveoil for 10 minuts on medium heat. Blend everything until smooth (skip the additional oliveoil if you used tomatoes soaked in oil), season and place in a jar. Keep in the fridge up to the week and use on sandwiches or as a dip. Enjoy!

Podpraż pestki dyni i nasącz pomidory w wodzie. Posiekaj cebulę i smaż przez 10 minut na średnim ogniu na łyżce oliwy. Zblenduj wszystko na gładką pastę (jeśli używasz pomidorów w oleju, nie dodawaj drugiej łyżki oliwy), dopraw i przełóż do słoika. Przechowuj w lodówce przez tydzień i używaj do kanapek albo jako dip. Smacznego!


Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz