czwartek, 16 marca 2017

Vegan oatmilk (the fastest recipe yet)

I wanted to do a vegan, homemade milk for a long time... So I did. I couldn't believe, how easy it was... Whole process took me about 4 minuts. It came out to be really good, tasted better than storebought :)
And it's really cheap to make; for a liter of milk you have to use 8 tbsp. of oat flakes, which are really not expensive. Anyway, here's my homemade vegan oatmilk recipe:

Chciałem zrobić domowe wegańskie mleko od dawna... Więc je zrobiłem. Nie mogłem uwierzyć, jak łatwo je się robi... Cały proces trwa koło 4 minut. Okazało się być naprawdę niezłe, na pewno lepsze niż sklepowe :)
I jest bardzo tanie; Na litr mleka musisz użyć zaledwie 8 łyżek płatków owsianych, które naprawdę nie są drogie. W każdym razie, prezentuję Wam moje domowe wegańskie mleko owsiane.


For 500 ml of milk you'll need:
5 tbsp of oat flakes
500 ml of water
1 cheesecloth
salt, sugar

Do zrobienia 500 ml mleka będziesz potrzebować:
5 łyżek płatków owsianych
500 ml wody
1 gazę jałową
soli, cukru


 Just blend oats and water for a minute and pour the mixture through cheesecloth. Wring it and throw out. Season the milk with salt and sugar and enjoy!
The proportions are always 1 tbsp for 100 ml of water. You can pour the milk to the jar and keep it in a fridge or a dry and cool place for up to the week.

Po prostu zblenduj płatki owsiane i wodę przez minutę i przelej przez gazę do naczynia. Wyciśnij z niej resztki mleka i wyrzuć. Przypraw mleko solą i cukrem i smacznego!
Proporcje są zawsze 1 łyżka płatków na 100 ml wody. Możesz wlać mleko do słoika i przechowywać przez tydzień w suchym i chłodnym miejscu lub lodówce.


Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz