sobota, 18 marca 2017

Homemade vegan pasta (why people don't do this more often?)


Homemade pasta is actually really easy to make... Not to mention, it's a lot cheaper and higher in quality. Yes, it takes time- but about 20 minutes of work and 10-15 minutes of dough resting isn't that much, after all. With this recipe you can make any shape you want, and you don't need to use pasta machine for it. It's also perfect for making tortellini and ravioli.

Domowy makaron jest naprawdę łatwy do zrobienia... W dodatku jest dużo tańszy i lepszej jakości. Tak, proces trochę trwa- ale 20 minut pracy plus 10-15 minut odpoczywania ciasta nie jest znowu strasznie długim okresem czasu. Z tego przepisu możesz zrobić jakiekolwiek kształty, i nie potrzebujesz maszyny do pasty. Jest też idealny do ravioli i tortellini.


For this recipe you'll need:
1 cup of fine semolina
1/2 cup of all-purpouse flour
1/2 cup of semolina or flour or mixed for dusting
1/2 cup of hot water
pinch of salt

Do tego przepisu potrzebujesz:
1 szklanki drobnej semoliny
1/2 szklanki mąki uniwersalnej
1/2 szklanki semoliny, mąki lub mieszanki do podsypywania
1/2 szklanki gorącej wody
szczyptę soli


Mix the flours and the salt, pour in water. Crease for 10-15 minuts and leave covered and cut in three pieces for another 10-15 minuts. Dust the board heavily and roll out one piece of dough as thin as you can, constantly dusting. Cut in desired shape and repeat with the rest of the dough. You'll get 500 g of pasta. To boil it al dente, throw it in boiling hot and heavily salted water and boil for 3-5 minuts. If it's dry, 5-6, eventually 7 minuts.

Zmieszaj mąki i sól, wlej gorącą wodę. Zagniataj przez 10-15 minut i zostaw przykryte i pokrojone na trzy części na tyle samo czasu, żeby odpoczęło. Obficie oprusz mąką deskę i rozwałkuj jedną część tak cienko, jak się da, wciąż podsypując. Pokrój w wybrane kształty i powtórz z resztą ciasta. Z przepisu wychodzi 500 g makaronu. Żeby ugotować al dente, wrzuć makaron do wrzącej i osolonej wody i gotuj przez 3-5 minut. Jeśli jest suchy, 5-6, ewentualnie 7 minut.


Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz