poniedziałek, 13 marca 2017

Broccoli spaghetti with broccoli pesto and broccoli florets(why people keep throwing out the stalk?!)


Hi!
It was my hundredth post on Instagram and my tenth post on my blog... I hope you'll enjoy it! 
People always do something I don't understand; they throw out the broccoli stalk. I won't lie, i did it once, but since I invented this incredible recipie I have never repeated my mistake. I present to you spaghetti with broccoli stalk pesto, cauliflower florets and toasted almond flakes. It's sooo simple and so incredibly delicious!

Hej!
To był mój setny post na Instagramie i mój dziesiąty na tym blogu... Mam nadzieję, że Wam się spodoba. Ludzie zawsze robią coś, czego nie rozumiem: wyrzucają łodygę brokułu. Nie będę kłamać, sam kiedyś tak robiłem, ale odkąd wynalazłem ten przepis, nigdy nie powtórzyłem tego błędu. Przedstawiam Wam spaghetti z pesto z łodygi brokułu, różyczkami brokułu i prażonymi płatkami migdałów. Jest niesamowicie pyszne i TAKIE proste!


For this recipie for 4 persons you'll need:
1 big broccoli
400 g of spaghetti
1 garlick clove
juice of half of a lemon
1 tsp of cilantroseeds
2 tbsp of oliveoil
4 tbsp of roasted almond flakes
salt
pepper

Do tego przepisu dla 4 osób będziesz potrzebować:
1 dużego brokuła
400 g spaghetti
1 ząbku czosnku
soku z połówki cytryny
1 łyżeczki nasion kolendry
2 łyżek oliwy
4 łyżek prażonych płatków migdałowych
soli
pieprzu


First, make the pesto. Cut off the broccoli florets, chop roughly the stalk and boil it with cilantroseeds untill soft and tender (10-15 minutes). Transfer the stalk to the blender, first cleaning it of the cilantroseeds and blend it with lemon juice, oliveoil, 2 tbsp of almond flakes and pinch of salt until smooth. If you won't use it the day you made it, you can transfer it to the jar and keep in the fridge for 4-5 days.

Najpierw zrób pesto. Odetnij różyczki brokułu, pokrój łodygę w nieforemne kawałki i ugotuj ją z kolendrą na miękko (10-15 minut). Przełóż do blendera, oczyszczając z nasion, i dołóż czosnek, sok z cytryny, 2 łyżki migdałów, oliwę i szczyptę soli. Zblenduj na gładką masę. Jeśli nie będziesz tego używać tego samego dnia, możesz przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce przez 4-5 dni.


Boil the pasta in heavily salted water and blanch the broccoli florets in salted and boiling water for 5 minutes. Toss the spaghetti with broccoli and pesto in a pan, seazon with pepper and transfer to 4 bowls or plates and sprinkle with left 2 tablespoons of almond flakes. Eat it fast, it's best when freshly made and hot.

Ugotuj makaron i zblanszuj różyczki brokułu przez pięć minut w wrzącej i lekko osolonej wodzie. Zmieszaj spaghetti, pesto i różyczki w garnku, dopraw pieprzem i przełóż do czterech misek lub talerzy. Posyp pozostałymi migdałami i jedz, póki świeże i gorące- takie najlepsze!


Don't forget to check out my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz