wtorek, 21 marca 2017

Poppy seed milk (whoa, this flavor!)


Hi! Have you ever tried poppy seed milk? Well, if you didn't, here's a really easy recipe for it. It has multiple uses and it's high in iron and calcium, not to mention, it's delicious!

Hej! Próbowaliście kiedyś mleka makowego? Cóż, jeśli nie, macie tutaj bardzo prosty przepis. Ma wiele zastosowań i wysoką zawartość żelaza i wapnia, i do tego wszystkiego jest wyjątkowo pyszne!


For this milk you'll need:
100 g of poppy seeds for 300 ml/g of water
salt
sweetener (dates, date syrup, maple syrup, agawa syrup, sugar)
cheesecloth

Do tego mleka potrzebujesz:
100 g maku na 300 ml/g wody
soli
słodziku (daktyle, syrop z daktyli, syrop klonowy, syrop z agawy, cukier)
gazy jałowej


Soak the poppy seeds overnight in 2/3 of the water. If you use dates, soak one date for 100 g of poppy seeds with them. Blend poppy seeds and water for 3 minuts. Leave for 20 minuts and blend again for another 3 minuts. Soak through the cheesecloth and wring the rest of the milk. Mix with the rest of the water. Season and enjoy for anything!

Namocz mak przez noc w 2/3 wody. Jeśli będziesz używać daktyli, namocz jednego na 100 g maku razem z nim. Blenduj wszystko przez 3 minuty, odstaw na 20 i ponownie blenduj przez kolejne 3. Przesącz przez gazę i wyżmij resztę mleka. Dolej resztę wody. Dopraw i smacznego!


Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

4 komentarze: