środa, 8 marca 2017

Morning mocha nice cream (when you only have time for a semi-recipe)

Hi!
And happy international Women's Day!
It's have been a long day...
It's good, that i haven't forget about my breakfast- the most important meal of the day.
Sometimes, actually quite often, it's also the best.
Like my Nice Cream mocha bowl with pear slices... Delicious.

Cześć!
I szczęśliwego międzynarodowego Dnia Kobiet!
To był długi dzień...
To dobrze, że nie zapomniałem o śniadaniu- najważniejszym posiłku dnia.
Czasami, właściwie całkiem często, także najlepszym.
Jak moja miska mocha Nice Cream (wegańskich lodów bananowych) z plastrami gruszki... Przepyszne.


For this recipe for two people you'll need:
1 pear
3 bananas
6 tbsp of vegetable milk
3 tsp of cocoa powder
2 tsp of instant coffe
pinch of salt

Na ten przepis dla dwóch osób będziesz potrzebować:
1 gruszki
3 bananów
6 łyżek mleka roślinnego
3 łyżeczek kakao
2 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
szczypty soli


First, freeze 2 sliced bananas overnight. Then blend all bananas, coffe, cocoa, salt and milk untill smooth and place in two bowls. Decorate with pear slices, popped amaranth, raw cocoa nibs and milet flakes, and... Enjoy!

Najpierw zamroź 2 banany w plasterkach przez noc. Później zblenduj wszystkie banany, kawę, kakao, sól i mleko na gładką  masę. Przełóż do dwóch misek i udekoruj plastrami gruszki, ekspandowanym amarantusem, kruszonymi ziarnami kakao i płatkami jaglanymi i... Smacznego!


Don't forget to check out my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz