This vegan mushroom tagliatelle alfredo from scratch is so incredibly rich and delicious... The cashew cream tastes just like, if not better, sweet heavy cream. It's sweetness is completed with intense garlicky aroma and finished with mushrooms. The pasta itself is from scratch and honestly this sauce could not deserve better. I always prefered the tagliatelle shape over fettucine- it's wider and gathers more sauce. Parsley is crucial... I could not imagine this dish with load of this garnish.
To wegańskie tagliatelle alfredo z grzybami zrobione od zera jest niesamowicie bogate w smaku i kremowe... Śmietanka z nerkowców smakuje tak samo dobrze, jeśli nie lepiej, jak kremówka. Jej słodkość kontrastuje z aromatem czosnku i jest wykończone przepysznymi grzybami. Sam makaron jest domowy i sos nie mógł liczyć na nic lepszego. Zawsze wolałem tagliatelle od fettucine- jest szersze i zbiera więcej sosu. Pietruszka jest konieczna... Nie mógłbym sobie wyobrazić tego dania bez góry tego zioła.
For this recipe for 3-4 people you'll need:
100 g of cashews (soaked for at least 2 hours)
1 cup of veggie milk
500 g of pasta (recipe here) of desired shape
100 g of mushrooms
4 medium garlick cloves
juice of half of a lemon
salt, pepper
a lot of parsley
2 tbsp of olive pomace oil (it's best for frying)
Do tego przepisu dla 3-4 osób będziesz potrzebować:
100 g nerkowców (nasączonych przez przynajmniej 2 godziny)
1 szklanki mleka roślinnego
500 g makaronu (przepis tutaj) wybranego kszałtu
100 g grzybów (najlepiej brązowych pieczarek)
4 ząbków czosnku
soku z połówki cytryny
soli, pieprzu
mnóstwo pietruszki
2 łyżki oliwy z wytłoczyn (jest najlepsza do smażenia)
First, blend cashews and milk until smooth. Then, chop the garlick finely and cut peeled mushrooms in quarters. Fry them on oliveoil with a pinch of salt for 10 minuts on low heat, untill they reach golden colour. Meanwhile, boil the pasta. Add one cup of pasta water to the mushrooms and reduce. Add cashew cream, 1/2 cup of pasta water and pasta, and toss it all over the pan. Add lemon juice, salt, pepper and a handfull of chopped parsley. Eat and enjoy.
Najpierw zblenduj nerkowce z mlekiem na gładką masę. Potem posiekaj czosnek i pokrój grzyby w ćwiartki. Smaż na wolnym ogniu przez 10 minut aż osiągną złoty kolor. W międzyczasie ugotuj makaron. Dodaj 1 szklankę wody po gotowaniu do grzybów i zredukuj. Dodaj śmietankę z nerkowców, 1/2 wody po gotowaniu i makaron i przemieszaj. Dolej soku z cytryny, dopraw solą i pieprzem o obficie posyp pietruszką i... Smacznego!
Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz