piątek, 31 marca 2017

Carrot nice cream bressert(How my wildest food fantasy came true and actually was insanely delicious)


"Carrots. Carrot ice cream, you say. I mean... Really? Carrot cake, that I understand. But carrot ice cream? You're mad. Ur insane."
You might have thought it, but just try theese and I guarantee, you'll change your opinion on them. 

"Marchewki. Lody marchewkowe, powiadasz. To znaczy... Naprawdę? Ciasto marchewkowe, to zrozumiem. Ale lody? Zwariowałeś. Jesteś szalony."
Mogłeś sobie coś takiego pomyśleć, ale po prostu ich spróbuj i gwarantuję, że zmienisz swoje zdanie.


For 2 jars you'll need:
1 cup of coconut milk (you'll find the recipe here)
4 tbsp of chia seeds
2 tbsp of agawa syrup
4 tbsp of ground flax seeds
1 cup of warm water
1/2 tsp of ginger
1/2 tsp of cinnamon
1 medium carrot
1 large ripe banana
6 tbsp of vegan milk
at least 2 cumquats(optionally)

Do dwóch słoików będziesz potrzebować:
1 szklanki mleka kokosowego (przepis znajdziesz tutaj)
4 łyżek nasion chia
2 łyżek syropu z agawy
4 łyżek mielonego lnu
1 szklanki ciepłej wody
1/2 łyżeczki imbiru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 średniej marchewki
1 dużego, dojrzałego banana
6 łyżek wegańskiego mleka
przynajmniej 2 kumkwatów(opcjonalnie)


First, boil one peeled carrot, slice it with the banana and freeze both overnight. Then mix 1 tbsp of syrup, coconut milk and chia seeds, mix it again after one hour and leave overnight in the fridge. Blend frozen banana, 6 tbsp of milk, carrot and ginger and place in the freezer. Mix water, flax seeds, cinnamon and 1 tbsp of agawa syrup. Pour in the jars, optionally layering with cumquat slices. Pour the chia seeds. Scoop the nice cream on the top and decorate with coconut shreds. Enjoy!

Najpierw ugotuj obraną marchew i zamroź ją i banana pokrojone w plasterki. Następnie zmieszaj chię z łyżką syropu i mlekiem kokosowym, i zmieszaj ponownie po godzinie. Zostaw na noc w lodówce. Zblenduj marchew i banana z mlekiem i imbirem i wstaw do zamrażarki. Wymieszaj wodę z łyżką syropu, lnem i cynamonem. Wlej do słoików, opcjonalnie przekładając kumkwatami. Wlej chię i wykończ lodami. Udekoruj wiórkami kokosowymi i smacznego!


Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz