Happy saint Patric's day! Today on my plate (or in my jar) is something green- magical spirulina nice cream, covering delicious beetroot chia pudding and topped with stunning cinnamon flax seeds... One of those bresserts, that are just perfect. Here's how to do it and summon spring in your house:
Szczęśliwego dnia Świętego Patryka! Dzisiaj na moim talerzu (w sumie to słoiku) jest coś zielonego- magiczne lody spirulinowe z banana, przykrywające przepyszny buraczany chia pudding, na cynamonowym mielonym siemieniu lnianym... Jeden z tych deserków, których nie da się poprawić. Oto, jak przywołać wiosnę w domu:
You're gonna need for two jars:
2 large ripe bananas
3 tbsp of chia seeds
1 cup + 8 tbsp of veggie milk
3 tbsp of ground flax seeds
3/4 cup of hot water
1 tsp of spirulina
1/3 tsp of turmeric powder
1 tsp of beetroot powder
1/2 tsp of cinnamon powder
2 tbsp of agawa syrup, sugar, honey or maple syrup
a small pear
goji berries and popped amaranth for garnish
Do dwóch słoików zużyjesz:
2 duże, dojrzałe banany
3 łyżki nasion chia
1 szklanka + 8 łyżek mleka roślinnego
3 łyżki mielonego lnu
3/4 szklanka gorącej wody
1 łyżeczka spiruliny
1/3 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka pudru z buraków
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżki syropu z agawy, cukru, miodu lub syropu klonowego
małą gruszkę
jagody goji i ekspandowanego amarantusa do dekoracji
First, mix chia seeds with beetrot powder, 1 tbsp of agawa syrup and one cup of milk. Place in the fridge and mix again after an hour. Place in the fridge overnight. Freeze bananas and blend them with spirulina, turmeric and 8 tbsp of milk until smooth. Place in the freezer for at least 30 minuts to an hour. Slice the pear thinly. Mix the hot water with 1 tbsp of agawa syrup and cinnamon. Leave for few minutes.
First, place the flax seeds at the bottoms of the jars. Next, press pear slices on the jar's dry facet. Then pour the chia gently to not break the flax layer, still pressing the pear. At the end, scoop the spirulina nice cream at the top and garnish with goji berries and popped amaranth. Enjoy!
Najpierw umieść len na dnie słoika. Przyciśnij plastry gruszki do ścianki słoika. Wlej delikatnie chię na len, uważając, żeby go nie rozbabrać i ciągle trzymając gruchę. Na końcu nałóż po dwie gałki lodów spirulinowych i wykończ jagodami goji i amarantusem. Smacznego!
Don't forget to check out my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz