wtorek, 2 maja 2017

Homemade yeast breads with black sesame seeds(Perfect not only for breakfast)

This one is really easy, and super delicious, especially when paired with oliveoil, garlick and salt. It's perfect for any meal- I promise you, you'll love it!

Ten chlebki są badzo proste i naprawdę przepyszne, szczególnie z dodatkiem dobrej oliwy, czosnku i soli. Są perfekcyjne na każdy posiłek- obiecuję, że je pokochasz!





For 8 bread cakes you'll need:
500 g of all-purpouse flour
8 g of yeast
1 tsp of salt
1 tsp of sugar
3/4 cup of warm water
1/4 cup of vegetable oil
1 tbsp of vegetable oil and 3 tbsp of aquafaba for brushing
sesame or blackjack seeds

Na 8 placków potrzebujesz:
500 g mąki pszennej
8 g suchych drożdży "instant"
1 łyżeczki soli
1 łyżeczki cukru
3/4 szklanki ciepłej wody
1/4 szklanki oleju
1 łyżki oleju i 3 łyżek wody po cieciorce do posmarowania chlebków
nasion sezamu albo czarnuszki


1. Mix all the dry ingredients
2. Pour in the oil and mix in the dry ingredients
3. Pour in the water and roughly mix. leave in a warm place for half an hour
4. Lay the baking tray with baking paper
5. Knead the dough for 3-5 minuts
6. Divide the dough in 8 parts; form balls of them and place them on the baking tray.
7. Spread the mix of aquafaba and oil on the breads and sprinkle them with choosen product
8. Bake the breads for 20 minuts in 200°C and enjoy!

1. Wymieszaj wszystkie suche składniki
2. Rozetrzyj olej z suchymi składnikami
3. Wlej ciepłą wodę i wymieszaj do połączenia składników; odstaw na pół godziny w ciepłym miejscu
4. Wyłóż blachę papierem do pieczenia
5. Zagniataj przez 3-5 minut
6. Podziel ciasto na 8 części, uformuj kule i połóż na blasze w równych odstępach; Zostaw na kolejne pół godziny w ciepłym miejscu
7. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200°C
8. Posmaruj mieszanką aquafaby i oleju i posyp wybranym składnikiem. Piecz 20 minut i jedz póki gorące!

Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz