niedziela, 30 kwietnia 2017

Vegan potato cheese(Vegan creamy, cheesy and gooey heaven on Earth)

When I first heard of a potato cheese, I laughed. But, after following research I was more and more tempted to make this masterpiece. And I made this recipe, which makes delicious, golden, creamy and cheesy- I mean, seriously cheesy- spread, dip or sauce, depends on what you would like to eat at the moment ;)

Kiedy po raz pierwszy usłyszałem o serze z ziemniaka, wyśmiałem ten pomysł. Ale po dalszych poszukiwaniach zaczął mnie strasznie korcić. I stworzyłem ten przepis, z którego można zrobić cudownie ciągnący się i kremowy ser, który jest niesamowicie, no, serowy. Można go używać jako smarowidła, dipu albo sosu, zależy od tego, na co masz ochotę ;).





You'll need:
2 potatoes(300 g)
1 carrot(100 g)
1 onion(100 g)
3-4 garlick cloves
1 tsp of mustard
3-4 tbsp. of nutritional yeast(you'll find the recipe here)
1 tsp of sweet paprika
1/2 tsp of smoked paprika
1 tsp of turmeric

Będziesz potrzebować:
2 ziemniaków(300 g)
1 marchewki(100 g)
1 cebuli(100 g)
3-4 ząbków czosnku
1 łyżeczki musztardy
3-4 łyżek płatków drożdżowych(przepis znajdziesz tutaj)
1 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
1 łyżeczki kurkumy







1. Boil peeled and cut potatoes, carrot and onion until soft and tender.
2. Blend all the ingredients until smooth
3. Season with salt and pepper
4. Pour the cheese to a bowl and serve or to a jar and keep in the fridge up to the week

1. Ugotuj obrane i pokrojone ziemniaki, marchewkę i cebulę na miękko
2. Zblenduj wszystkie składniki na gładką masę
3. Przypraw solą i pieprzem
4. Wlej ser do miseczki albo do słoika i trzymaj w lodówce do tygodnia





Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz