Hi!
So, it's season for asparagus... And it would be shame to miss it! So go to shops or markets and buy some asparagus, and make this delicious pasta dish with sauce so creamy and sophisticating, that you'll mistake it with ordinary heavy cream sauce.
Hej!
Jest środek sezonu na szparagi, i szkoda byłoby go przegapić, więc biegnijcie wszyscy do sklepów i na targi, kupujcie szparagi i gotujcie to pyszne makaronowe danie z sosem tak kremowym, że pomyli się wam z sosem na bazie kremówki.
For two people you'll need:
200-300 pasta of desired shapeI used wholemeal swirl pasta)
2 parsley roots
1/2 cup of pasta water
4 tbsp of oliveoil
juice and zest of one lemon
salt, pepper
10 asparagus
4 garlick cloves
4 tbsp of dry pan roasted almond flakes
Dla dwóch będziesz potrzebować:
200-300 g makaronu o wybranym kształcie(ja użyłem razowych świderków)
2 korzeni pietruszki
1/2 szklanki wody po gotowaniu makaronu
4 łyżek oliwy
soku i skórki z jednej cytryny
soli, pieprzu
10 szparagów
4 ząbków czosnku
4 łyżek migdałów prażonych na suchej patelni
Boil peeled and cutted parsley roots until soft and tender. Boil pasta for al dente in salted water. Break asparagus in halves, cut tender halves in 3 parts and blanche them in boiling and salted water for about 3 minuts. Blend parsley roots, garlick, lemon juice and zest, oliveoil and pasta water and season with salt and pepper. Rub through sieve. Toss with pasta and asparagus in the pan and serve with almond flakes.
Gotuj obrane i pokrojone korzenie pietruszki, aż będą miękkie. Ugotuj makaron na al dente w osolonej wodzie. Rozłam szparagi na pół, pokrój miękkie połówki na 3 i blanszuj je w osolonym wrzątku przez 3 minuty. Zblenduj pietruszkę, czosnek, sok i skórkę z cytryny, oliwę i wodę po gotowaniu makaronu i przypraw solą i pieprzem. Przetrzyj przez sito. Zmieszaj wszystko razem i podawaj posypane migdałami. Smacznego!
Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz