piątek, 21 kwietnia 2017

Cashew cream green curry (Another super-late recipe)


Hi!
Its've been a while, for what I'm really sorry. I will make it up to you, guys, with new series of delicious recipes. I hope you'll enjoy it and that long of a break in my writing won't happen again. Anyway, today I've made this delicious curry. It's rich, full of aroma, spicy and creamy.

Hej!
Minęło trochę czasu od mojego ostatniego wpisu. Wynagrodzę Wam za to przepisami na nowe, przepyszne dania. Mam nadzieję, że spodobają się wam i że taka długa przerwa w pisaniu już się nie powtórzy. W każdym razie, dzisiaj zrobiłem to przepyszne zielone curry. Jest gęste, pełne smaku, aromatyczne i pikantne.




You'll need:
1 zucchini
10 mushrooms
5 kaffir lime leaves
2 garlick cloves
3-cm stick of ginger
1 lime(zest and juice)
2 tbsp of oil
half of a long chilli pepper
1-2 lemon grass sticks
4 shallots
150 g of cashews
50 g of peanuts
1 cup of vegan milk
1 cup of vegan broth
1 cup of spinach leaves
1/2 cup of kale
2 tsp of green curry paste
1 block of tofu(180 g)
Handfull of chopped cilantro

Będziesz potrzebować:
1 cukinii
10 pieczarek
5 liści limonki kafiru
2 ząbków czosnku
trzycentymetrowego kawałka imbiru
1 limonki(skórki i soku)
2 łyżek oleju
połowy długiej papryczki chilli
1-2 pędów trawy cytrynowej
4 szalotek
150 g nerkowców
1 szklanki wegańskiego mleka
50 g orzeszków ziemnych
1 szklanki bulionu
1 szklanki liści szpinaku
1/2 szklanki liści jarmużu
2 łyżek zielonej pasty curry
kostka tofu(180 g)
Pęczek kolendry





Soak 100 g of cashews overnight. Blend them with milk. Peel and cut all the veggies. Chop garlick, grate ginger and dice shallots. Fry shallots on medium heat for 3 minuts. Throw in garlick, ginger and diced chilli pepper. Stir in curry paste. Fry zucchini and mushrooms with shallot mix for another 10 minuts on low heat. Pour in the broth, add kaffir leaves, crushed lemon grass and reduce the sauce. Cut tofu and throw it in the sauce. Pour in cashew cream and lime juice and zest. Throw in cutted kale leaves and spinach. After 2-3 minuts add peanuts and left cashews. Season with a pinch of salt, garnish with cilantro and serve with boiled rice or millet groats.

Nasącz 100 g nerkowców. Zblenduj z mlekiem. Obierz i pokrój wszystkie warzywa. Posiekaj czosnek i szalotki i zetrzyj imbir na tarce. Smaż szalotki, imbir, czosnek i posiekaną papryczkę przez 3 minuty na średnim ogniu. Dodaj pastę curry. Wrzuć cukinię i grzyby do szalotek i smaż przez następne 10 minut na wolnym ogniu. Wlej bulion, dorzuć liście kaffiru i trawę cytrynową i zredukuj sos. Pokrój tofu i dorzuć do sosu. Wlej śmietankę z nerkowców, sok z limonki i skórkę limonki. Wrzuć szpinak i pokrojone liście jarmużu. Po 2-3 minutach dodaj pozostałe nerkowce i orzeszki ziemne. Dopraw szczyptą soli, przybierz kolendrą i podaj z ryżem albo kaszą jaglaną.




Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz