poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Millet milk(perfect treat for brunch)

Hi!
Before making this milk I never, ever supposed that it would be so creamy
So rich
So incredibly delicious
And just perfect for brunch
If you want chocolate milk, add some cocoa. If you wanna more classy drink, add cinnamon or vanilla. Both ways, it's really tasty.

Hej!
Przed zrobieniem tego mleka nigdy nie podejrzewałem, jak pyszne się okaże. Jest najbardziej kremowym, a jednocześnie chyba najdelikatniejszym zaraz po migdałowym mlekiem, jakie wyprodukowałem do tej pory.
I jest perfekcyjne na drugie śniadanie, jako zdrowe mleko czekoladowe, albo z cynamonem lub wanilią. Niezależnie od dodatków, jest naprawdę bardzo smaczne.





You'll need:
1/2 cup of millet groats
3 cups of water
10 pitted and soaked dates
1/4 tsp of salt

Będziesz potrzebować:
1/2 szklanki kaszy jaglanej
3 szklanek wody
10 drylowanych i namoczonych daktyli
1/4 łyżeczki soli





Rinse millet groats well and boil them in unsalted water. Blend everything until smooth, soak through cheesecloth and wring. It should make more than 1 liter of milk. Enjoy it with coffe, hot cocoa, chocolate milk, basically anything you wanna put it in.

Dokładnie przepłucz kaszę. Ugotuj w niesolonej wodzie. Zblenduj wszystko na gładki płyn, przesącz przez gazę i wyżmij. Z tego przepisu powinien wyjść więcej niż 1 litr mleka. Pij w kawie, kakao, mleku czekoladowym, czy też do czego zapragniesz je wlać. Smacznego!





Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

7 komentarzy:

  1. Byłoby znacznie łatwiej i przyjemniej czytać tekst gdyby po polsku w całości był na górze, a po angielsku na dole lub na odwrót zamiast dzielenia w ten sposób.

    OdpowiedzUsuń
  2. Łatwy i prosty przepis. Na pewno skorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Brzmi pysznie :-D
    U nas kasza jaglana, to częsty gość ;-) jednak nigdy jeszcze w postaci mleka. Z przyjemnością zrobię mleczko. Dziękuję za przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Brzmi pysznie :-D
    U nas kasza jaglana, to częsty gość ;-) jednak nigdy jeszcze w postaci mleka. Z przyjemnością zrobię mleczko. Dziękuję za przepis :-)

    OdpowiedzUsuń