niedziela, 23 kwietnia 2017

Best pea and mint hummus recipe you'll find(obviously)

Hi!
I have a quick question before starting te recipe
Am I the only one, who just can't handle lack of hummus in my diet for too long?
I mean
I can't live without it
It's a necessary product in my diet, just like chocolate
Anyway
Lastly, I've created this delicious pea and mint hummus recipe
And I just have to share it with you, guys. It's too delicious to be kept just in one kitchen. Anyway- here's the recipe. I hope you'll love it!

Hej!
Mam szybkie pytanie przed przepisem
Czy jestem jedynym człowiekiem, który nie może się obyć bez hummusu?
To znaczy
Po prostu nie mogę bez niego żyć
Jest niezbędny w mojej diecie, jak czekolada
W każdym razie
Ostatnio stworzyłem ten pyszny przepis na hummus z groszkiem i miętą. Jest zbyt dobry, żeby go dla siebie zatrzymać, więc- oto przepis!





You'll need:
220 g of dry chickpeas
1 can of green peas(about 400 g)
1/2 cup of mint leaves
4 tbsp of tahina paste
juice and zest of one lemon
2 garlick cloves
salt, pepper and cumin
optional flowers(I used forget-me-flowers)
a little bit of oliveoil

Będziesz potrzebować:
220 g suchej ciecierzycy
1 puszki zielonego groszku(koło 400 g)
pęczka świeżej mięty
4 łyżek pasty tahini
soku i skórki z jednej cytryny
2 ząbków czosnku
soli, pieprzu i kminu rzymskiego
opcjonalnie, jadalnych kwiatów(użyłem niezapominajek)
Odrobiny oliwy





First, soak chickpeas overnight or for at least 8 hours. Then boil them for 1-2 hours in unsalted water from soaking. Save the water and transfer chickpeas, drained peas, mint, garlick, lemon juice and zest, tahina paste and 1/2 cup of water from boiling(save few chickpeas and peas for decoration) and blend for a fine paste. If it'll be too dry, just add more saved water. To achieve even more creamy consistency, rub it through sieve. Season with salt, pepper and cumin. Transfer to a bowl, drizzle with oliveoil and decorate with leftover peas, chickpeas, mint leaves and optional flowers. Enjoy with a slice of good bread or some delightfull veggies!

Najpierw nasącz cieciorkę przez noc lub przez przynajmniej 8 godzin. Następnie ugotuj ją w nieosolonej wodzie po namaczaniu(1-2 godzin) do miękkości. Zachowaj wodę i przełóż cieciorkę, groszek, sok i skórkę z cytryny, czosnek, wodę z gotowania i miętę do blendera, odkładając kilka ziaren grochu i ciecierzycy do dekoracji. Zblenduj na gładką masę. Dla uzyskania lepszego efektu możesz dodatkowo przetrzeć przez sito. Dopraw solą, pieprzem i kminem rzymskim, przełóż do miski, polej oliwą i udekoruj groszkiem, cieciorką, listkami mięty i opcjonalnymi kwiatami. Podawaj z dobrym chlebem lub świeżymi warzywami. Smacznego!





Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

2 komentarze: