Nie przepadam za orzechami włoskimi, ale mleko z nich zrobione traci ich charakterystyczną gorycz, zachowując ją w ilości tylko dodającej mu głębi smaku. Oprócz tego jest też bardzo kremowe, prawie że śmietankowe... Naprawdę musisz go spróbować ;)

You'll need:
1/2 cup of wallnuts
2 cups of water plus more for soaking
1-2 tbsp of agawa syrup
1/2 tsp of cinnamon
pinch of salt
Będziesz potrzebować:
1/2 szklanki orzechów włoskich
2 szklanek wody plus więcej do namaczania
1-2 łyżek syropu z agawy
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypty soli

Soak the wallnuts overnight. Blend everything together and strain through cheesecloth. Keep in the fridge for up to 4 days. Enjoy!
Namocz orzechy przez noc. Zblenduj wszystkie składniki i przesącz przez gazę. Trzymaj w lodówce do 4 dni. Smacznego!

Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz