poniedziałek, 5 czerwca 2017

Focaccia(You know what it is, you don't really need any description)

I think that everybody knows this delicious Italian classic. It's a bread loaf with heavily seasoned, crunchy bottom and top, infused with rosemary and garlick and balanced with sweet, roasted cherry tomatoes... It's easy to say that it's one of the best things that Italians invented.

Myślę, że wszyscy znają ten klasyczny włoski wypiek. To bochenek płaskiego chleba z mocno przyprawionymi spodem i wierzchem, nasycone aromatami czosnku i rozmarynu i przełamane słodyczą pieczonych pomidorków koktajlowych... Można łatwo powiedzieć, że jest to jeden z najwspanialszych wynalazków Włochów.





For 1 loaf you'll need:
1/2 portion of pizza dough(you'll find the recipe here)
3-4 rosemary stalks
4-6 garlick cloves
100 g of cherry tomatoes
1/4 cup of olive oil
salt, pepper
flour for dusting

Na jeden bochenek będziesz potrzebować:
1/2 porcji ciasta na pizzę(przepis znajdziesz tutaj)
3-4 gałązki rozmarynu
4-6 ząbków czosnku
100 g pomidorków koktajlowych
1/4 szklanki oliwy
soli, pieprzu
mąki do podsypania





1. Sprinkle a casserole dish with flour, salt and pepper.
2. Put in the fermentated dough and press it in until you achieve a desired shape.
3. Press in your knuckles, creating little holes.
4. Brush it with oliveoil and season with salt and pepper.
5. Crush the garlick cloves and peel the rosemary stalks.
6. Put rosemary needles, cherry tomatoes and garlick cloves into holes.
7. Bake for 20-25 minuts in 200°C. Enjoy!

1. Posyp formę do pieczenia mąką, solą i pieprzem.
2. Włóż ciasto do formy i rozciągaj aż osiągniesz pożądany kształt.
3. Utwórz małe dołki, wgniatając w ciasto swoje knykcie.
4. Polej oliwą i przypraw solą i pieprzem.
5. Zmiażdż ząbki czosnku i opierz gałązki rozmarynu.
6. Włóż czosnek, pomidorki koktajlowe i rozmaryn do wgłębień.
7. Piecz w 200°C przez 20-25 minut. Smacznego!





Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz