The avocado itself should be ripe just enough to peel it with fingers. And be careful not to choose an overripe avo ;)
Nikt nie zaprzeczy, że guacamole jest przepyszne. To salsa, dip, smarowidło, wszystko, czym chcesz, żeby było... I nie doszliśmy jeszcze do najlepszej części- jest niesamowicie zdrowe. I nie uwierzysz jak świetnie do niego pasują marchewki... Potrzebujesz tego połączenia w swoim życiu.
Samo awokado powinno być na tyle dojrzałe, żeby dało się je obrać palcami, ale uważaj, żeby nie użyć przejrzałego ;)

You'll need:
2 ripe avocados
1 lime(juice and zest)
1/2 of red onion or 1 small red onion
1 small bunch of cilantro
2 garlic cloves
1/2 tsp of chilli/chilli flakes
1/2 tsp of cumin
salt
pepper
Będziesz potrzebować:
2 dojrzałych awokado
1 limonki(skórki i soku)
1/2 czerwonej cebuli albo 1 małą
1 małego pęczka kolendry
2 ząbków czosnku
1/2 łyżeczki chilli/płatków chilli
1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
soli
pieprzu

1. Peel the avocados
2. Mash them with a fork
3. Dice an onion, the smaller the dice the better
4. Chop the cilantro, just add as much as you like ;)
5. Crush the garlic cloves
6. Mix everything and season with salt and pepper
7. I highly reccomend cutting some carrot sticks for it, they're really delicious with guac :D
1. Obierz awokado
2. Rozgnieć je widelcem
3. Posiekaj w kostkę cebulę, im drobniej, tym lepiej
4. Posiekaj kolendrę i dodaj tyle, ile lubisz ;)
5. Rozgnieć czosnek
6. Zmieszaj wszystko i przypraw solą i pieprzem
7. Bardzo polecam pokroić do tego marchewkę w słupki, jest naprawdę przepyszna!

Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz