I spent two years perfecting this recipe. And I've achieved a perfect pizza dough you can bake in a regular oven. If you make it right, you'll have a dough with which you'll make a perfect pizza- thin and crunchy with edges chewy inside. And it's actually really simple! You'll find the pizza flour in any bigger shop with no problem.
Spędziłem 2 lata, doprowadzając ten przepis do perfekcji. I osiągnąłem ciasto idealne, które można wypiekać w zwykłym piekarniku. Jeśli je zrobisz dobrze, wyjdzie ci ciasto, z którego będziesz w stanie stworzy pizzę idealną- cienką i chrupiącą, z wyrośniętymi i delikatnymi brzegami. I jest naprawdę bardzo proste! Mąkę typu 00 znajdziesz w każdym większym sklepie.
You'll need:
200 g of all-purpouse flour plus more for dusting
200 g of 00 type flour(also called pizza flour)
100 g of strong bread flour
8 g of dry active yeast
1 tsp of salt
1/4 cup of oliveoil
1/2 cup of warm water
Będziesz potrzebować:
200 g mąki uniwersalnej 480 plus więcej do podsypywania
200 g mąki typu 00(także nazywanej mąką do pizzy)
100 g dobrej mąki chlebowej
8 g suchych drożdży
1 łyżeczki soli
1/4 szklanki oliwy
1/2 szklanki ciepłej wody
1. Mix all the dry ingridients
2. Rub in the olive oil until it starts to crumble
3. Mix in the warm water and leave in a warm place under a moisted cloth for half an hour
4. Knead the dough on dusted surface, gradually sprinkling with more flour for about 5 minuts
5. Divide the dough in desired number of pieces and put on dusted plates under kitchen foil for 4-5 hours in a warm place or for 8-12 hours in the fridge. It's neccesary for the proper dough fermentation. Bake according to the recipe.
1. Zmieszaj wszystkie suche składniki
2. Rozcieraj suche składniki z oliwą w palcach aż zaczną się rozkruszać
3. Wmieszaj palcami ciepłą wodę, niedbale wymieszaj i zostaw w ciepłym miejscu na pół godziny w misce przykrytej wilgotną ściereczką
4. Zagniataj ciasto na blacie oprószonym mąką, co pewien czas podsypując, przez 5 minut
5. Podziel ciasto na pożądaną ilość części i rozłóż na oprószonych mąką talerzach. Przykryj je folią i odstaw na 4-5 godzin do ciepłego miejsca albo na 8-12 godzin do lodówki. Ten proces jest konieczny dla właściwego sfermentowania ciasta. Piecz według określonego przepisu.
Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz