piątek, 23 czerwca 2017

Spaghetti puttanesca(I couldn't wait longer to share this recipe with ya'll)

You probably know that I love pasta, unconditionally. But this pasta, pasta puttanesca, is something really special... Delicious al dente spaghetti covered in spicy tomato sauce with artichoke hearts, black olives and capars. Pure perfection. And it's quite cheap to make. Here's how:

Prawdopodobnie już wszyscy wiecie, że bezgranicznie kocham makaron. Ale ten, z sosem puttanesca, jest specjalny... Przepyszne spaghetti al dente pokryte rozgrzewającym, pikantnym sosem pomidorowym z dodatkiem serc karczochów, czarnych oliwek i kaparów. Perfekcja. Oto jak go przyrządzić:





For 4-5 plates you'll need:
500 g of wholemeal spaghetti
1 big or 2 small tomatoes
1 artichoke heart
1 onion
2 tbsp of black olives
2 tbsp of capars
2- garlic cloves
1/2 tsp of chilli flakes
1 tsp of thyme
1 tsp of agawa syrup
1 tsp of nutritional yeast
2 tbsp of oliveoil
1 tbsp of vegetable oil
salt, pepper
toasted almond flakes and parsley

Do 4-5 porcji potrzebujesz:
500 g pełnoziarnistego spaghetti
1 dużego lub 2 małych pomidorów
1 serca karczocha
1 cebuli
2 łyżek czarnych oliwek
2 łyżek kaparów
2-3 ząbków czosnku
1 łyżeczki tymianku
1/2 łyżeczki płatków chilli
1 łyżeczki tymianku
1 łyżeczki syropu z agawy
1 łyżeczki płatków drożdżowych
2 łyżek oliwy
1 łyżki oleju roślinnego
soli, pieprzu
Prażonych płatków migdałów i pietruszki





1. Peel and chop the tomato
2. Dice the onion, artichoke heart and garlic
3. Boil spaghetti in salted water for al dente
4. Heat up the pan and fry on medium heat diced items and chilli with a pinch of salt until the onion turns glossy
5. Throw in chopped tomato and fry on low heat for 5 minuts
6. Mix in oliveoil, 2 tbsp of pasta water, nutritional yeast, thyme and agawa syrup and fry for next 5 minuts
7. Season the sauce and throw in capars and olives
8. Toss in spaghetti and serve in bowls garnished with roasted almond flakes and chopped parsley. Enjoy!

1. Obierz i pokrój pomidora
2. Pokrój w kostkę cebulę i serce karczocha i posiekaj czosnek
3. Ugotuj spaghetti w osolonej wodzie na al dente
4. Rozgrzej patelnię i smaż cebulę, karczochy, czosnek i chilli na średnim ogniu z szczyptą soli aż cebula się zeszkli
5. Wrzuć pomidory i smaż na wolnym ogniu przez 5 minut
6. Wmieszaj oliwę, 2 łyżki wody po gotowaniu makaronu, płatki drożdżowe, tymianek i syrop z agawy i smaż przez następne 5 minut
7. Dopraw sos i dorzuć kapary i oliwki
8. Przemieszaj z spaghetti i serwuj w miskach przybrane prażonymi płatkami drożdżowymi i siekaną natką pietruszki. Smacznego!





Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/

1 komentarz:

  1. Hii Dr.Mossylawn! I am full of admiration for your blog! I noticed your post on fb group, so I decided to visit your blog! Recipes, which I found here, are awesome, inspireing and really helpful! I am a vegetarian and I love cooking too, but I am so sure, you are definitely better cook than me! Anyway, I added your blog to my fav list, I will visit it often!
    Greetings from Poland,
    Weronika
    http://haniamis.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń