poniedziałek, 29 maja 2017
Vegan almond basil pesto "genovese"
For 4-5 plates you'll need:
1 medium bunch of basil
2 medium garlic cloves
1/4 cup of extra virgin olive oil
1 tbsp of nutritional yeast(you'll find the recipe here)
1 tsp of salt
4 tbsp of roasted almond flakes
Do 4-5 porcji będziesz potrzebować:
1 średni pęczek bazylii
2 średnie ząbki czosnku
1/4 szklanki oliwy pierwszego tłoczenia
1 łyżka płatków drożdżowych(przepis znajdziesz tutaj)
1 łyżeczka soli
4 łyżki prażonych płatków migdałowych
Blend basil, salt, garlic, olive oil, yeast and salt together until smooth. Throw in almonds and blend for another 10-15 seconds or more. Keep under some olive oil or in a jar in a fridge for up to 2 weeks.
Zblenduj bazylię, czosnek, oliwę, płatki i sól na gładką masę. Dorzuć migdały i blenduj przez następne 10-15 sekund albo więcej. Trzymaj pod warstwą oliwy albo w słoiku w lodówce do dwóch tygodni.
Don't forget to check my Instagram account! https://www.instagram.com/dr.mossylawn/
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz